Πως να "εξαφανίσεις" ένα σπυράκι σε 60 δευτερόλεπτα.



Παραδέξου το!Μόλις αντιληφθείς την εμφάνιση ενός και μόνου σπυριού,πανικοβάλεσαι και σκέφτεσαι πως ήρθε το τέλος,εντάξει οχι του κόσμου, αλλά του καθαρού και όμορφου προσώπου σου!
Σε όλους μας έχει τύχει,στην εφηβεία ή μη,σε φάση περιόδου για τις γυναίκες και σε οποιαδήποτε περίοδο να βγάζουμε απρόσμενα σπυράκια που χαλούν την εικόνα της αψεγάδιαστης επιδερμίδας μας.
Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν αμέσως μόλις εμφανιστεί ενα σπυράκι;Μας το λέει ένας απο τους πιο διακεκριμένους δερματολόγους της Αμερικής, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας Dr. Ron Moy.
"Καταρχήν αυτό που θα πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να μην το ακουμπήσεις καθόλου,όσο κι αν το επιθυμείς.Το να προσπαθήσεις να το σπάσεις θα το κάνει πιο σκληρό και πιο δύσκολο να θεραπευτεί.
 Τα δύο βασικά βήματα λοιπόν που θα πρέπει να κάνεις είναι:
 1.Nα εφαρμόσεις κορτιζόνη ώστε να μειωθεί η μόλυνση.

Αλοιφή με κορτιζόνη

2.Να βάλεις κολλύριο ώστε να μειώσεις την κοκκινίλα.


Κολλύριο.


Όπως λέει ο Dr. Ron Moy "Ο κύριος στόχος μας είναι να μειώσουμε την μόλυνση και αυτό θα γίνει το γρηγορότερο με την χρήση της κορτιζόνης.Εφάρμοσε μια μικρή δόση κορτιζονούχας αλοιφής στην περιοχή για να σταματήσει η μόλυνση και τελευταία βάλε λίγο κολλύριο για να μειωθέι η κοκκινίλα.
Σε περίπτωση που δεν έχεις κορτιζόνη στο σπίτι ή έχεις αλλεργία στην κορτιζόνη τότε εναλλακτικά θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις θερμότητα ώστε να βγάλεις στην επιφάνεια το σπυράκι,είτε με την βοήθεια του ατμού είτε του καυτού νερού.Αυτή η διαδικασία είναι ίσως πιο αργή αλλά το ίδιο αποτελεσματική με την χρήση κορτιζόνης"

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες.
Σημ.: Tα προϊόντα που εικονίζονται δεν προτείνονται για διαφημιστικούς λόγους είναι απλά για να δοθεί ένα παράδειγμα.Η κορτιζονούχα αλοιφή ούτως ή άλλως πρέπει πρωτίστως να έχει συνταχογραφηθεί απο ειδικό γιατρό.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις